Η λογική πίσω από τα πρώιμα μαθήματα τένις

Το τένις κατατάσσεται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει να προσφέρει ο κόσμος. Το πικρό χάπι που πρέπει να καταπιούμε είναι ότι σε αντίθεση με ένα παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τους περισσότερους κανόνες που διέπουν τα μαθήματα τένις. Σε μια έντονη αντίθεση με τον εαυτό τους, πολλοί γονείς ενθαρρύνουν τώρα τα παιδιά τους να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Αυτό οδήγησε στα ύψη των προπονητών που προσπαθούν να προπονήσουν αυτά τα σύγχρονα παιδιά στον επαγγελματικό τομέα ή για αναψυχή.

Στις μέρες μας έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο να βλέπεις εφήβους, παιδιά και νέους να συνωστίζονται σε αθλητικά συγκροτήματα. Οι προπονητές ξεκινούν με μια εξήγηση μαθήματα τένις των πιο βασικών θεμελιωδών κατευθυντήριων γραμμών που διέπουν το παιχνίδι εν μέσω της απεικόνισης των σοβαρών στόχων που σχετίζονται με το τένις. Τα παιδιά παρουσιάζονται σε μια λίστα με τα πράγματα που απαιτούνται για να είναι ένα παιχνίδι τένις, τη χρήση κάθε στοιχείου όπως τους απεικονίζουν οι μεγαλύτεροι παίκτες. Επιπλέον, αυτά τα παιδιά διδάσκονται πρακτικά τη δυναμική των μαθημάτων τένις και του γηπέδου μαθημάτων.

Από αυτό το σημείο και στο εξής, ο προπονητής ξεκινά τις εξηγήσεις για μια ολιστική κατανόηση του παιχνιδιού τένις. Σε αυτές τις επεξηγήσεις οι μαθητές μαθαίνουν τον λόγο γιατί πολλοί παίκτες προτιμούν πάντα να χτυπούν την μπάλα του τένις πέρα ​​από το γήπεδο του τένις και ψηλά πάνω από το μικρό δίχτυ και μέσα στο γήπεδο του αντιπάλου, η μπάλα να μην αγγίζει ποτέ το έδαφος σε όλη αυτή την περίπτωση. Αυτό το σημείο στη συνολική εξήγηση είναι μετά την έμφαση στο γεγονός ότι η μπάλα πρέπει να παραμείνει εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου τένις, στην πράξη της αποφυγής παραχώρησης σκορ.

Αφού τα παιδιά εξοικειωθούν με τα μαθήματα τένις, το παιχνίδι και τους στόχους του, συμπεριλαμβανομένων όλων των κανόνων που διέπουν το παιχνίδι, προχωρούν στην επόμενη φάση της εκμάθησης των τεχνικών του κυνηγιού σκορ. Αυτή η σημαντική περίοδος πρέπει να διδάσκεται, να καθοδηγείται ή να καθοδηγείται, και αυτό γίνεται με σύνεση δίνοντας στα παιδιά την άφθονη ευκαιρία να παίξουν μεταξύ τους και να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες. Για τα παιδιά, αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα στάδια στα αποτελέσματα των μαθημάτων τένις.

Αλλά άγνωστο σε αυτούς, τελικά θα κερδίσουν τους βασικούς κανόνες και τους γενικούς στόχους αρκετά γρήγορα, αλλά χρειάζονται χρόνο για να μάθουν το μέρος της δράσης, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ εύθραυστα και αδύναμα. Για να κατανοήσει ένα παιδί τις δεξιότητες που σχετίζονται με το σερβίρισμα της μπάλας στο άλλο γήπεδο, οι προπονητές είναι πολύ υπομονετικοί, ανθεκτικοί, επίμονοι και ευγενικοί, καθώς είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία στο παιχνίδι μαθημάτων τένις. Σε αυτά τα παιδιά πρέπει να δοθούν οδηγίες που κυμαίνονται από τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, πώς να κρατούν τη ρακέτα και βασικές κινήσεις.

Scroll to Top